Новини

Аstrade Company откри втори луксозен шоурум на Бул. България № 60В . Клиентите ни могат да се насладят на богата гама врати, прозорци, ламинирани и естествени паркети, щори, покриви, сайдинг, мрежи против насекоми.

тел. : 0893 49 09 49 ; 0888 12 17 09 ;  e-mail : info@astcom.eu

Home Ламиниран паркет Как да монтираме сами
Как да монтираме сами Print E-mail
Как да монтираме сами ламинат

1-ва Стъпка: Подготовка на основата

Препоръчване използването на прахосмукачка за премахване на камъчета и отпадъци

Основата трябва да е подготвена преди полагането на ламинирания паркет. Убедете се че е равна, суха и почистена от камъчета и отпадъци (препоръчваме използването на прахосмукачка). При новоположени замазки трябва да се изчака до пълно изсъхване, за да не се увреди настилката. Влажността не трябва да превишава 3% .

2-ра Стъпка: Инструменти

Необходими инструменти, които трябва да си набавите преди да започнете монтажа на ламинирания паркет са: зеге, ръчен трион или ножовка (ако се наложи скъсяване касите на вратите), чук (препоръчваме той да е гумен за да не се наранят дъските), ъгломер, ролетка, изтегляща скоба, клинове (за да се остави разтояние между стената и ламината).

3-та Стъпка: Подложка за ламинат

Полагане на подложка преди поставянето на ламината

Препоръчваме използването на подложка, която се полага на основата преди поставянето на ламинирания паркет. Тя осигурява добра шумо и топло изолация, обира неравностите по пода. Изолационните плоскости трябва да се полагат в редици, като се оставя растояние от 2 мм между тях. Необходимо е да се оставят температурни фуги от около 10 мм към стени, прагове, колони и др. Изолационните плоскости да се полагат в посоката на подовата настилка. Трябва да се избягва съвпадение на снадките на подложката и настилката.

4-та Стъпка: Полагане на ламинирания паркет

Незабравяйте да оставите разтояние между дъските и стената 8-10мм

Направете първия ред до стената, като незабравяте да оставите разтояние между дъските и стената 8-10мм (използвайте клинове). Важно е да обърните внимание на тази стъпка, защото е много вероятно ламинираният паркет да се подуе ако я пропуснете. Монтирайте така следващите редове, че те да приличат на тухлена стена (реди се през половин дъска).

Полагане на ламината
Полагане на ламината
Полагане на ламината

Внимание : Ламинираният паркет се поставя на плаващ принцип и не е необходимо захващането му за основата с пирони, винтове или лепило

Ламинирания паркет е плаващ под използването на пирони винтове и лепило не е необходимо

5-та Стъпка: Поставяне на первази

Необходими са ви клипсове, дюбели, винтове, снадки (дължината на первазите е обикновенно 2,5м), тапа (лява и дясна), ъгъл (вътрешен и външен). Препоръчваме ви предварително да прецените колко от тези аксесоари ще са ви необходими. Клипсовете се захващат за стената чрез дюбел и винт, след което перваза се закрепя върху тях. Препоръчителното разтояние на което да се намират клипсовете един от друг е 30см.

6-та Стъпка: Грижи

Поставяне на филцови плъзгачи на столовете

След монтажа е необходимо да се вземат нужните мерки за предпазване на подовата настилка. За да се предотврати надраскване препоръчваме да се поставят филцови плъзгачи на столовете и изтривалки. Почистването да става само с препарати предназначени за ламиниран паркет.

 

valid xhtml valid css